Facebook anmeldelser
Google anmeldelser
Betalingskort
Hurtig levering Altid 14 dags returret Gratis levering ved køb over 700,00 kr.

Afstandsmålere

Her hos Kraghs Jagt og Fiskeriartikler har vi flere forskellige typer af afstandsmålere. Vi har både de små håndholdte afstandsmålere, som er nemme at have med i lommen. Og de meget populære håndkikkerter med indbygget afstandsmåler, som fås i mange forskellige størrelser og prisklasser.

Vi forhandler afstandsmålere fra mærkerne: Leica, Zeiss, Nikko Stirling, Nikon, Vortex, Hawke, ATN og InfiRay.


Afstandsmålere

En afstandsmåler er et fantastisk stykke udstyr, som kan bruges af mange forskellige grupper af mennesker, der har brug for præcise målinger af afstande. Disse brugere kan være alt fra jægere, golfspillere til langdistance skytter.

Specielt jægere kan have stor gavn af en afstandsmåler at have med på jagt. En afstandsmåler giver dig, mulighed for at måle afstanden mellem dig og målet. Dette gøres ved brug af afstandsmålerens indbyggede laser teknologi, som beregner afstanden mellem dig og målet inden for få sekunder. 

Jægere bruger ofte skøn og vores kenskab til jagtområdet, til at vurdere afstanden til vildtet. Det kan dog være svært at lave en præcis vurdering af afstanden, især hvis man er under pres og er nødt til at træffe en hurtig beslutning. Her er en afstandsmåler et fantastisk redskab, der kan hjælpe med at reducere antallet af anskydninger.

Hvad skal man overveje når man vælger afstandsmåler

Når man skal købe en afstandsmåler er der flere faktorer, man bør overveje for at sikre, at man vælger den bedst egnede model til ens behov. Noget af det vigtigste man skal tænke over er ting som, farve på skriften i displayet, forstørrelsen, rækkevide, linsekvalitet og præcision.

En vigtig ting at tage hensyn til er farven på skriften i displayet. Nogle modeller har sort skrift, mens andre har rød. Den sorte skrift er ofte letter at se i lyse omgivelser og egner sig derfor godt til for eksempel golfspillere. Den røde skrift kan være lettere at se i dårligt lys og er derfor perfekt til jægere, da de ofte er ude i skumringstiden.

Skal man bruge afstandsmåleren til længere afstande, er det også vigtigt at vælge en model med en god linsekvalitet. Det vil derved være nemmere at se dit mål

Linsekvaliteten er også afgørende for afstandsmålerens ydeevne. Jo højere linsernes kvalitet er, jo klarer og mere detaljeret et billede får du. Derfor spiller linsekvaliteten en stor rolle, når afstandsmåleren skal bruges over længere afstande og i dårligt lys.

Forstørrelsen spiller også en stor rolle. Jo højere forstørrelsen er desto nemmere er det at se målet i detaljer, men det kan også gøre det sværere at holde fokus på målet. Det er derfor vigtigt at vælge en afstandsmåler der passer til ens behov og personlige præference.

Afstandsmålerens rækkevide er især vigtig hvis den skal bruges til jagt og langdistanceskydning, da man her kan få bruge for at måle afstande ud over 500 meter.

Hertil er afstandsmålerens præcision også altafgørende for at man kan afgive et sikkert og etiske skud.

Webbureau ITTP